Αρχική

Η ΣΧΟΛΗ​

Η Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης» έχει πια την δική της μακρόχρονη ιστορία. Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1999, είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού παρέχοντας τριτοβάθμια (ανώτερη) εκπαίδευση τριετούς φοίτησης σε μελλοντικούς ηθοποιούς ενώ εκατοντάδες νέες και νέοι έχουν φοιτήσει σ’αυτή.

Στόχος μας είναι η συνεχής ανανέωση και η αναβάθμιση των παρεχομένων εφοδίων που θα παίρνουν οι σπουδαστές μας. Αυτό επιδιώκουμε και φέτος. Γιαυτό και επιχειρούμε φιλόδοξες αλλαγές αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και προτάσεις των σπουδαστών και αυριανών ηθοποιών.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και με νέα καλλιτεχνική διεύθυνση θα εφαρμοστεί νέος, ανανεωμένος οδηγός σπουδών με βάση τις ανάγκες και στοχεύσεις κάθε μιας εκ των τριών διδακτικών βαθμίδων ξεχωριστά.

Αξιοποιούμε την σημαντική παρακαταθήκη της Σχολής και την εμπλουτίζουμε με καινούργιο εκπαιδευτικό προσωπικό, όλοι ενεργοί και καταξιωμένοι στο χώρο του θεάτρου, κινηματογράφου, χορού και της θεωρίας του θεάτρου.

Ταυτόχρονα, δίνοντας μέγιστη σημασία στις αναγκαίες προσαρμογές που επιφέρει στον θεατρικό κόσμο η πανδημία, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων (αεριζόμενες αίθουσες, αντισηπτικό υλικό, αποστάσεις εντός και εκτός τάξεων).

Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε ηθοποιούς με τεχνικά εφόδια και αυτοπεποίθηση ώστε να ανταπεξέρχονται σε κάθε συνεργασία και σκηνική συνθήκη. Θέλουμε να δείχνουμε δρόμους και τεχνικές ώστε ο σπουδαστής να ανακαλύψει τις δυνάμεις του, να αναδείξει την προσωπικότητα του αλλά να λειτουργήσει και μέσα από την ομαδικότητα, τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην θεατρική εμπειρία.

Στη Σχολή παραχωρείται από τον Δήμο το δημοτικό θέατρο “Γιάννης Ρίτσος” για τις παραστάσεις των τριτοετών σπουδαστών αλλά και τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων τάξεων.

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ​

Ήδη, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών και το επιτελείο των καταξιωμένων καθηγητών που τη στελέχωσαν με εξέχοντα τον κορυφαίο συγγραφέα – ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ:​

Τοποθεσία

Σερίφου 2, Αγία Βαρβάρα 123 51, Ελλάδα

Ώρες Γραμματείας

10:00 – 18:00

Δευτέρα – Παρασκευή

Επικοινωνία

E-mail: dramaschool@agiavarvara.gr

Τηλέφωνο: 210 5622799