Εξετάσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ σχολ. έτους 2021-22
για την ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας
 

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20, Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 έως 16.00 στο θέατρο της Σχολής «Γ. ΡΙΤΣΟΣ» (Κρήτης 69 και Θεμιστοκλέους).

(Κατεβαίνετε στον σταθμό Μετρό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, βγαίνετε από την έξοδο Ελευθερίου Βενιζέλου και Κρήτης και ανεβαίνετε την οδό Κρήτης).
 
 • Την Δευτέρα 18/10 και ώρα 10:00-11:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Αγγέλη  Γαλάτεια του Ιωάννη  έως Αργυρίου Αναστασία-Μαρία του Θεόδωρου, στις 11:30-13:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Ασλανίδου Ελένη του Αναγνώστη έως Βουτσά Λουκία του Ιωάννη,  στις 13:00-14:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Γαβριηλίδης Αρσένιος του Αργυρίου έως Γεωργατζόγλου Έλλη  του Ιωάννη, στις 14:30-16:00  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Γιακουμάκη Καλλιόπη-Χριστίνα του Βασιλείου έως Γρηγοράκη Στέλλα του Χρήστου.
 • Την Τρίτη 19/10 και ώρα 10:00-11:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Γριβάκου Ειρήνη του Ιωάννη έως Θάνου Σοφία του Ανδρέα, στις 11:30-13:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος του Παναγιώτη έως Καρακαξά Ευαγγελία του Κωνσταντίνου, στις 13:00-14:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Καραμάνου Φωτεινή του Γεωργίου έως Κασαρτζιόγλου Μαρία-Παρασκευή του Νικολάου, στις 14:30-16:00  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Καστρίτση Όλγα του Σταύρου  έως Κοτσιμπού Ευαγγελία του Ηλία.
 • Την Τετάρτη 20/10 και ώρα 10:00-11:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Κουντουράκη Κωνσταντίνα του Ιωάννη  έως Κώτσιου Αναστασία του Στυλιανού, στις 11:30-13:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Λαβίδα Κωνσταντίνα του Δημητρίου  έως Μαλιδέρου Σοφία του Κωνσταντίνου, στις 13:00-14:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Μάλλιος Γεώργιος του Νικολάου έως Μερσιέρ Βικτώρια-Έμμη του Μαρσέλ Μορίς, στις 14:30-16:00  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Μεταξά Ναταλία του Κωνσταντίνου έως Μποροβήλου Δήμητρα  του Γεωργίου.
 • Την Πέμπτη 21/10 και ώρα 10:00-11:30 . θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Μυλωνά Ευαγγελία του Ευάγγελου έως Ξεροβάσιλας Νικόλαος του Βασιλείου, στις 11:30-13:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Οζνταμάρ-Πούλογλου Καλλιόπη-Μαρία του Ανδρέα έως Παντελεμίδου Ευαγγελία του Ευστράτιου, στις 13:00-14:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Παντέρας Παναγιώτης-Ραφαήλ του Γεωργίου έως Πασχάλης Παναγιώτης του Γεωργίου, στις 14:30-16:00  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Παυλέα Αντωνία του Ευστράτιου έως Σαββίδου Δέσποινα του Αναστάσιου.
 • Την Παρασκευή 22/10 και ώρα 10:00-11:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Σαγιάννης Δημήτριος του Βλάσιου έως Σκαλίμη Μυρτώ-Σοφία του Τριαντάφυλλου, στις 11:30-13:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από Σουβλέλης Παναγιώτης του Θωμά έως Σωτηρακόπουλος Μιλτιάδης του Ανδρέα, στις 13:00-14:30 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Σωτηροπούλου Σοφία-Σαββίνα του Βασιλείου έως Τσολακίδου Ζωή του Ιωάννη, στις 14:30-16:00  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Φαλιδούρη Ελευθερία του Παναγιώτη  έως Ψευτούδη Αθηνά του Αθανασίου.

Απαραίτητη ενδυμασία πρόβας.

Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους

Κατά τη διάρκεια των Εισαγωγικών Εξετάσεων των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης είναι υποχρεωτική η αυστηρή τήρηση των εκάστοτε γενικών και ειδικών κανόνων και οδηγιών, που αφορούν στον περιορισμό της διασποράς της τρέχουσας πανδημίας COVID-19. 

Για την είσοδό σας απαιτούνται:
α)
πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού rapid test,
β) να θερμομετρηθείτε,
γ) τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και αναμονή που θα αφαιρείται μόνο κατά την ώρα της εξέτασης και θα φυλάσσεται με ασφάλεια σε προσωπική θήκη των υποψήφιων σπουδαστών.

 

Τα εξεταζόμενα μαθήματα, είναι τα εξής:

α. Υποκριτική

 • Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
 • Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.

β. Απαγγελία και Τραγούδι

 • Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
 • Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).
 
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.

       Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

 

Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνήςεκφραστικότητα και σκηνική εμφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα τουλάχιστον το βαθμό πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση σε μαθήματα του προγράμματος ή  αποκλειστεί από την επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαμβάνει μονάδα.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγαλύτερος από τον ανώτερο αριθμό σπουδαστών που μπορεί να δεχτεί η Σχολή,  μπορούν να εγγραφούν οι επιτυχόντες υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.

                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ σχολ. έτους 2021-22
για την ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

 
 1. Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας, για το σχολικό έτος 2021-22 θα δεχτεί στο Α΄ έτος σπουδών κατ’ ανώτατο όριο 22 σπουδαστές σε ένα τμήμα, σύμφωνα με τις διαστάσεις των εγκεκριμένων αιθουσών διδασκαλίας και των εποπτικών μέσων διδασκαλίας της.
 2. Οι αιτήσεις συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο της Σχολής (Σερίφου 2, Αγία Βαρβάρα) έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες από 10:00 έως 18:00. Εναλλακτικά, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση dramaschool@agiavarvara.gr ή agvdrama@gmail.com.
 3. Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις Εισαγωγικές Εξετάσεις:

α)   Αίτηση η οποία υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα στοιχεία του, όπως αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας, ΑΜΚΑ, αριθμό τηλεφώνου καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει.

β)  Απολυτήριο Λυκείου του Ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται  από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο).

Σε περίπτωση που το ονοματεπώνυμο υποψήφιου-ιας αναγράφεται με Λατινικούς χαρακτήρες θα πρέπει να συνυποβάλλεται δικαιολογητικό με την απόδοση του ονοματεπώνυμου στα Ελληνικά (π.χ. εκτύπωση ΑΜΚΑ).

Τα υποβληθέντα με την αίτηση συμμετοχής δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται στους υποψήφιους. Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη.

 1. Τα εξεταζόμενα μαθήματα, είναι τα εξής:

α. Υποκριτική

 • Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
 • Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.

β. Απαγγελία και Τραγούδι

 • Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
 • Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).

 γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.

       Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

Κατά τη διάρκεια των Εισαγωγικών Εξετάσεων των Ανωτέρων Σχολών
Δραματικής Τέχνης είναι υποχρεωτική η αυστηρή τήρηση των εκάστοτε
γενικών και ειδικών κανόνων και οδηγιών, που αφορούν στον περιορισμό
της διασποράς της τρέχουσας πανδημίας COVID-19. 

5. Οι Εξετάσεις προγραμματίζεται να διενεργηθούν το διάστημα μεταξύ 20
Σεπτεμβρίου μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2021.Το Πρόγραμμα των Εξετάσεων ανακοινώνεται από τις Σχολές τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την έναρξή τους. Το σχέδιο του Προγράμματος Εξετάσεων κοινοποιείται πριν την ανακοίνωσή του στη Δ.Κ.Ε του ΥΠ.ΠΟ.Α, προκειμένου να συντονιστεί η παρουσία των εκπροσώπων του ΥΠ.ΠΟ.Α στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εισαγωγικών Εξετάσεων. Η οριστική ανακοίνωση κοινοποιείται άμεσα στη Δ.Κ.Ε του ΥΠ.ΠΟ.Α. 

6. Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αφορούν τους υποψήφιους που είναι απόφοιτοι Λυκείου. Για όσους δε διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου (εξαιρετικά ταλέντα του άρθρου 12 του Ν.1158/81) οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ενώπιον Επιτροπής που θα συσταθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

Υποβολή Αιτήσεων για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22