ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, την άνοιξη του 1982. 

 

Εργάζεται ως Art Director και Production Designer στο θέατρο, τον κινηματογράφο και στη διαφήμιση. Έχει δημιουργήσει το brand Lalouve a handmade project στοχεύοντας στην κατασκευή και ανακύκλωση ρούχων και αξεσουάρ. 

 

Διδάσκει Σκηνογραφία- Ενδυματολογία στην Ανώτερα Σχολή Δραματικής Τέχνης Ι. Καμπανέλλη.

 

Είναι αριστούχος στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Σχεδιασμός: Χώρος – Πολιτισμός στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π., στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στην κατεύθυνση, Σκηνογραφία- Ενδυματολογία και στο Κολέγιο Βακαλό: Art & Design, με Bachelor of Arts Interior Design University of Derby.

 

Εργάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Θεατρο Τεχνης, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στον Ελληνικό Κόσμο, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, θεσσαλικού θεάτρου κ.α., σε κινηματογραφικές παραγωγές εποχής ελληνικές και γερμανικές, σε τηλεοπτικά σίριαλ των σταθμών MEGA, ANT1 και στην ΕΤ3 ως Art director της εκπομπής Εναλλακτικά Αρτοποιήματα. 

 

Εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σκηνογραφίας (Prague Quadrennial) τους νέους Έλληνες Σκηνογράφους, το 2013-2014.

 

Έχει βραβευτεί με το Α’ Βραβείο Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου για την μεγάλη μήκους ταινία «Ανεμιστήρας».

 

Στόχος της η έρευνα, η εξέλιξη και η ανάλυση της δημιουργίας μέσω της συνεργασίας δραματουργικά της σχέσης διαλεκτικής και παραστατικών τεχνών.