Τσίγκος Πάνος

Ο Πάνος Τσίγκος σπούδασε από μικρή ηλικία κλασικό πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου ασχολήθηκε με την παραδοσιακή και Βυζαντινή μουσική, ενώ αργότερα σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Φ.Νάκας. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Μουσικολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από διετή κύκλο σπουδών στο North Bennet St School της Βοστώνης, έλαβε την πιστοποίηση του τεχνικού πιάνου και είναι μέλος του Piano Technicians Guild.
Ως πιανίστας έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ. Έχει διδάξει πιάνο και θεωρητικά, ενώ το 2018 ξεκίνησε να διδάσκει μουσική δημιουργία με σύγχρονα μέσα για οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις στο Transmedia Labworks της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο για διάφορες θεατρικές ομάδες. Από το 2017 συνεργάζεται ως βοηθός συνθέτη με τον Σταύρο Γασπαράτο και έχει εμφανιστεί σαν μουσικός επί σκηνής στο “Παιχνίδι της Σφαγής” στο Εθνικό Θέατρο και στο “Rage Park” στο Φεστιβάλ Αθηνών.