Πρόγραμμα Εξετάσεων 2020-21 | ΑΣΔΤ Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ σχολ. έτους 2020-21 για την ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

1) Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 01, Παρασκευή 02, Τρίτη 06 και Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:00 έως 16:00 στο θέατρο της Σχολής «Γ.ΡΙΤΣΟΣ» Κρήτης 69 και Θεμιστοκλέους.

(Οδηγίες: Κατεβαίνετε στον σταθμό Μετρό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, βγαίνετε από την έξοδο Ελευθερίου Βενιζέλου και Κρήτης και ανεβαίνετε την οδό Κρήτης).

2) Την Πέμπτη  01/10  και ώρα 10:00-12:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Αγγελίογλου Ιόλη-Μαρίνα του Παντελή έως: Γκόζιας Κωνσταντίνος του Μάριου, στις 12:00-14:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Γκριμέκη Νικολέτα του Θεόδωρου έως: Ιωάννου Αλεξάνδρα του Πέτρου, στις 14:00-16:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Καζαμίας Αλκιβιάδης του Γεωργίου έως: Καριώρη Κυριακή-Μελίνα του Γεωργίου.

Την Παρασκευή  02/10 και ώρα 10:00-12:00  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Καρούμπη Δανάη του Σπυρίδωνος έως: Κουρέτα Κυριακή του Χρήστου, στις 12:00-14:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Κούρου Σοφία του Ανδρέα έως: Λεσιώτη Μαρία του Γεωργίου, στις 14:00-16:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Λιώλιου Αλεξάνδρα του Βασιλείου έως: Μητροπούλου Ειρήνη του Θεμιστοκλή.

Την Τρίτη  06/10 και ώρα 10:00-12:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Μουστακίδου Αναστασία του Γεωργίου έως: Παλιούρας Νικόλαος του Κωνσταντίνου, στις 12:00-14:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Παλλιούδης Οδυσσέας-Μιχαήλ του Νίκου έως: Παυλή Ευαγγελία του Νικολάου, στις 14:00-16:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Πετρακόπουλος Σόλων του Μαξιμιλιανού έως: Σακελλαρίου Παναγιώτα του Ξενοφώντα.

Την Τετάρτη 07/10 και ώρα 10:00-12:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Σανδαλτζοπούλου Μαριάνθη του Ραφαήλ έως: Τόλιας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, στις 12:00-14:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από: Τσαγκάρη Κωνσταντίνα του Δημητρίου έως Τσολάκης Νικόλαος του Δημητρίου, στις 14:00-16:00 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι απόΤσoλακίδου Ζωή του Ιωάννη έως Ψευτούδη Αθηνά του Αθανασίου.

 Απαραίτητη ενδυμασία πρόβας.

Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

3) Τα εξεταζόμενα μαθήματα, είναι τα εξής:

α. Υποκριτική

Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.

Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.

β. Απαγγελία και Τραγούδι

Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).

Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).

γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.

Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

4) Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνήςεκφραστικότητα και σκηνική εμφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα τουλάχιστον το βαθμό πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση σε μαθήματα του προγράμματος ή  αποκλειστεί από την επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαμβάνει μονάδα.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγαλύτερος από τον ανώτερο αριθμό σπουδαστών που μπορεί να δεχτεί η Σχολή,  μπορούν να εγγραφούν οι επιτυχόντες υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούνται οι υποψήφιοι σπουδαστές να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας. Απαραίτητη η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας κατά την αναμονή που θα αφαιρείται μόνο κατά την ώρα της εξέτασης. 

                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ                                

Πρόγραμμα Εξετάσεων 2020-21 | ΑΣΔΤ Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης»