Πρόγραμμα Εισαγωγικών Εξετάσεων 2019-20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ σχολ. έτους 2019-20
για την ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

1)  Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19, 20, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 έως 16:00 στο θέατρο της Σχολής (Κ.Κ.Α.Χ) που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής Αγία Βαρβάρα (πρώην Λοιμωδών) Δωδεκανήσου (πλησίον του σταθμού μετρό Αγίας Μαρίνας). 

(Βγαίνετε στον σταθμό μετρό Αγίας Μαρίνας, από την έξοδο Αγίας Μαρίνας και στρίβετε δεξιά επί της οδού Αγίας Μαρίνας. Μετά από 200 μέτρα βγαίνετε μπροστά στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» πρώην Λοιμωδών. Μπαίνετε από την κεντρική πύλη, προχωράτε ευθεία, το τρίτο κτίριο είναι το θεατράκι.)

2)  

  • Την Πέμπτη 19/9 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Αβραμίδη Δέσποινα του Χρήστου έως Eυγενιάδης Στυλιανός του Χαρίλαου (και οι υποψήφιοι για κατατακτήριες εξετάσεις).
  • Την Παρασκευή 20/9 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Ζαρναβέλη Ειρήνη του Γεωργίου έως Κωνσταντινίδη Νεφέλη του Παύλου.
  • Την Δευτέρα 23/9 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι  σπουδαστές από: Λαμπίρης Γεώργιος του Μαρίνου έως Παραδείση Αιμιλιανή του Ιακώβου.
  • Την Τρίτη 24/9 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι σπουδαστές από: Παρλακίδη Ιωάννα του Γεωργίου έως Χρονόπουλος Νικόλαος του Πολυχρόνη.

     Απαραίτητη ενδυμασία πρόβας.

Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

3)  Τα εξεταζόμενα μαθήματα, είναι τα εξής:

α. Υποκριτική

  • Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
  • Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.

β. Απαγγελία και Τραγούδι

  • Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
  • Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).

  γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.

       Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

4) Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα και σκηνική εμφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα  τουλάχιστον το βαθμό πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση σε μαθήματα του προγράμματος ή  αποκλειστεί από την επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαμβάνει μονάδα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγαλύτερος από τον ανώτερο αριθμό σπουδαστών που μπορεί να δεχτεί η Σχολή,  μπορούν να εγγραφούν οι επιτυχόντες υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.

                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πρόγραμμα Εισαγωγικών Εξετάσεων 2019-20